Click to listen highlighted text!

Colònies escolars: salut i educació

La primavera i l’estiu són les estacions de l’any on més de gust ve gaudir d’unes colònies escolars. Aprofitant l’arribada del bon temps, és un bon moment per conviure amb la natura i poder observar i disfrutar esdeveniments únics: desglaçaments, pluges d’estels, acampada o vivac… Tant per pares com per a fills, el gaudi d’unes colònies escolars, és una oportunitat per desconnectar de la rutina i recarregar les piles de cara a disfrutar d’un estiu ple d’emocions.

Colónies escolars d’infantil i primària

Per aquestes edats les colònies són una experiència que difícilment s’oblida. Els nens i nenes acostumen a estar nerviosos a l’hora d’acomiadar-se dels seus pares pel que suposa allunyar-se del nucli familiar i la protecció i sensació de seguretat que aquest li proporciona. En poca estona, però, els temors s’esvaeixen i els nens i nenes passen a formar part d’un grup, un col.lectiu, que els té en compte individualment, però amb els mateixos drets i responsabilitats per cadascun dels membres; éssent així part d’una mini societat on s’estableixen unes rel.lacions respectuoses entre iguals.

Colònies escolars a mida

A l’hora d’organitzar unes colònies escolars, el millor és confiar en autèntics professionals amb els que no ens trobarem sorpreses. A +tempslliure organitzar colònies escolars i dur-les a bon terme és la seva especialitat, tenint en compte: les característiques del grup de nens, l’edat d’aquests, el projecte pedagògic del centre organitzador.. D’aquesta manera, s’encarreguen de contactar amb les cases de colònies per tal d’oferir l’espai i les instal.lacions més addients segons les característiques del grup; poden dissenyar i dur a terme activitats lúdiques i pedagògiques ajustades a l’edat dels participants: circ, activitats musicals, activitats d’aventura, jocs de sensibilització, recreacions culturals…

colonies escolars

Les colònies: salut i educació

Les cares dels nens i nenes quan tornen després d’uns dies de convivència ho diuen tot: felicitat. Encara que deixar el grup familiar per uns dies és dur en els primers moments, l’experiència i el creixement que suposa per a l’infant la convivència amb un grup d’iguals i l’assumpció de responsabilitats, fa que a l’hora de tornar tots estiguin pensant ja en les properes jornades de convivència amb els companys.

Indubtablement: l’exercici físic diari, una alimentació adequada per l’edat, vida sana, convivència amb iguals, responsabilitats asumibles…tot això provoca creixement personal a l’infant i contribueix a un desenvolupamet de la seva personalitat i de les seves habilitats, alhora que reforça la seva autoestima.

 

También te podría gustar...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Click to listen highlighted text!